La invitația Departamentului Proiecte din cadrul Direcției Provinciale de Educație Națională Edirne (Milli Eğitim Müdürlüğü), directorul Casei Corpului Didactic Tulcea, Gabriela Nichifor și profesorul formator Vasilica Pavel au susținut sesiuni de training în cinci școli din provincia Edirne/Turcia.

Activitățile de formare au vizat domeniile Adult Education și School Education, având ca grup țintă atât manageri și traineri din instituții de educație a adulților, cât și profesori de limbă engleză din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Întâlnirile au fost focusate pe două teme de interes pentru participanți, ”Creating a Culture in Adult Education and Strategies for Adult Learning” și ”Specific Learning Difficulties in Language Learning and Devoloping Oral Fluency in English Language Classes”.

Activitățile au fost susținute din bugetul alocat pentru două proiecte Erasmus+, având numerele de referință 2021-1-TR01-KA121-ADU-000008625 și 2021 -1-TR01-KA121-SCH-000008637, implementate Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü din Turcia.

Vizita a prilejuit și o întâlnire între Dr. Önder Arpacı, director al Direcției Provinciale de Educație Națională Edirne/Turcia (Milli Eğitim Müdürlüğü) și profesor Gabriela Nichifor, director al Casei Corpului Didactic Tulcea/România. S-au pus bazele unei colaborări pe termen lung între cele două instituții, având ca scop efectuarea unor schimburi de experiență și de bune practici în sfera educațională între profesorii din județul Tulcea și provincia Edirne/Turcia și realizarea de activități de formare.