Inaugurarea Centrului de Documentare și Informare (CDI), un eveniment special organizat la Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița, care a reunit profesori, elevi, părinți, manageri școlari, reprezentanți ai comunității locale și sistemului de educație din județul Tulcea.

Noul Centru de Documentare şi Informare este o structură infodocumentară modernă, integrată în instituția de învățământ, oferind beneficiarilor un spaţiu de formare, de comunicare, de informare şi de exploatare a fondului documentar şi tehnologiilor informaţiei şi comunicării în educaţie, un loc de cultură și deschidere către comunitate.

Acest centru de resurse pluridisciplinare şi multimedia va contribui la asigurarea egalităţii de şanse a elevilor proveniţi din medii culturale, economice şi sociale diferite prin facilitarea accesului la informaţie şi servicii specifice destinate elevilor, cadrelor didactice şi membrilor comunităţii locale.

La evenimentul organizat în 4 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost reprezentat de doamna Viorica Pavel – inspector școlar general, domnul Constantin Coca – inspector școlar general adjunct, profesor Sorina Mangu – inspector școlar pentru limba și literatura română și profesor Iuliana Buruiană, director al Centrului Județean de Excelență Tulcea.

Invitații speciali au fost domnul Michael Gudu, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României și domnul Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Decizia de înființare a Centrului de Documentare și Informare (CDI) la Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” Luncavița a fost emisă de către Casa Corpului Didactic Tulcea, reprezentată la activitate de doamna Gabriela Nichifor, în calitate de director.

Un proiect început cu 5 ani în urmă de autoritățile locale din Luncavița în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu”, finalizat cu succes. O zi încărcată de emoție, zâmbete, stare de bine și încredere în viitor.