Marți, 25 mai 2021, Casa Corpului Didactic Tulcea și Edu Apps/Clasa Viitorului au organizat evenimentul interactiv online, “Noutăți 2021 – Tehnologie și inovație în Educație”.
Echipa Edu Apps, partener Google pentru Educație, a prezentat cele mai noi tehnologii educaționale și oportunități de dotare a instituţiilor de învățământ din județul Tulcea.
Agenda a cuprins următoarele subiecte:
1. Google Workspace for Education – noi funcționalități și opțiuni;
2. Programul național Microsoft Office pentru Educație;
3. Cursuri pentru cadre didactice și personal auxiliar de folosire a platformelor Google, Microsoft și de administrare Google – actualizare 2021;
4. Suport tehnic pentru instituțiile de învățământ;
5. Chromebooks – dispozitivele educaționale cu cea mai mare vânzare din lume;
6. Microsoft Surface – laptopul 2-în-1 preferat de cadrele didactice;
7. Soluția mobilă care aduce tehnologia în fiecare clasă – Smart Trolley;
8. Table și ecrane interactive – 2021;
9. Soluții de finanțare pentru instituții de învățământ;
La eveniment au participat reprezentanți ai Casei Corpului Didactic Tulcea Gabriela Nichifor – director, Mara Ivan – informatician/formator, Cristina Cherciu – profesor metodist și echipa EDU APPS formată din Sorin Guleac – formator/expert soluții IT în educație, Ștefan Gâlmă – expert soluții IT în educație și Alexandru Dragomir – formator/expert administrare.
Le mulțumim pentru interes celor peste 60 de participanți – inspectori școlari, directori de unități de învățământ din județul Tulcea și informaticieni/responsabili IT din școli.