Programul de formare ”Abilitare curriculară pentru educație timpurie”, acreditat de Ministerul Educației, cu o durată de 80 de ore și 27 de credite profesionale transferabile, a fost furnizat de Casa Corpului Didactic Tulcea, în perioada 10 mai – 11 iulie 2024. Cursul s-a desfășurat în regim blended learning, concretizat în sesiuni de învățare față-în-față la sediul C.C.D. Tulcea și activități online pe platforma https://ccdtl.reteauaedu.ro/. Grupa de formabili a fost alcătuită din educatori-puericultori și un profesor pentru învățământ preșcolar din unități de învățământ din municipiul Tulcea. Participanții au parcurs cinci module tematice: ”Educație timpurie – necesitate și actualitate”, ”Dezvoltare timpurie – educație și îngrijire timpurie”, ”Educație timpurie incluzivă”, ”Proiectarea activităților de educație timpurie pe domenii de dezvoltare”, ”Evaluarea progresului copilului la vârstele timpurii”.

Cadrele didactice și-au îmbunătățit competențele profesionale și au dobândit cunoștințe cu aplicabilitate directă în învățământul antepreșcolar, esențiale pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiilor la vârstele timpurii.

Programul a fost susținut de o echipă alcătuiță din profesori pentru învățământul preșcolar,  incluși în Corpul național de formatori în domeniul educației timpurii, respectiv Lucia Sava, Marcela Cernencu, Cornelia Nichitov și Paula Nichitov.

Responsabil program de formare: profesor metodist Cherciu Cristina-Sinduța