În perioada 11 – 27 mai 2024, Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat programul de formare „Abilitarea curriculară a cadrelor didactice care predau module din aria curriculară Tehnologii”, avizat de Ministerul Educației, cu durata de 30 ore. Grupa de formabili a fost formată din cadre didactice care predau module din aria curriculară Tehnologii – debutanți și suplinitori necalificați din unitățile de învățământ cu profil tehnologic din județul Tulcea.

Cursul a dezvoltat participanților competențe de proiectare a lecțiilor în conformitate cu prevederile curriculare și cu standardele de pregătire profesională, de aplicare a strategiilor didactice și de utilizarea de metode și instrumente de evaluare care să optimizeze desfășurarea activităților de predare-învățare-evaluare în învățământul profesional și tehnic.

Programul de formare s-a desfășurat în format blended-learning, fiind susținut de echipa de formatori alcătuită din prof. Iordache Laura – Cristina – inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic și învățământul particular și prof. Moldoveanu Aida-Corina – director adjunct Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea.

Responsabil program de formare: profesor metodist Cherciu Cristina-Sinduța