Casa Corpului Didactic Tulcea a furnizat în perioada 27.02.2021-20.03.2021, programul de formare ”Strategii moderne de evaluare și intervenție utilizate în terapia copilului cu tulburare de spectru autist (TSA)”, avizat de Ministerul Educației și Cercetării, cu durata de 16 ore. Grupa de formabili a cuprins 35 de profesori care predau la Școala Gimnazială Specială Nr.14 Tulcea.
Programul de formare a abordat teme menite să îmbunătățească abilitățile cadrelor didactice din învățământul special, cabinetele logopedice şi cabinetele de asistenţă psihopedagogică, în furnizarea unei educații de calitate pentru elevii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA).
Cadrele didactice participante și-au dezvoltat competențele privind evaluarea psiho-socio-pedagogică a copiilor cu autism, identificarea principalelor metode de diagnoză și aplicarea adecvată a acestora în vederea realizării unei expertize raportate la categoria de deficiență, la context și la unicitatea dezvoltării umane individuale, intervenția psihopedagogică specifică pentru copiii cu autism, aplicarea unor tehnici de intervenție personalizată în vederea înțelegerii, integrării și recuperării copiilor cu autism.
Sesiunile de formare online, desfășurate sincron/asincron pe platforma elearning de cursuri https://ccdtl.reteauaedu.ro/, au fost susținute de domnul Viorel Agheană, lector universitar doctor în cadrul Universității București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specialist în domeniul psihopedagogiei speciale.