GSuite for education și Office 365 A1 – instruire online cu reprezentanții unităților școlare

În data de 18 mai 2020, Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat o instruire online având ca temă accesarea suitei de aplicații educaționale oferite sub licență gratuită de către Google și Microsoft (GSuite for education și Office 365 A1), recomandată de Ministerul Educației și Cercetării ca soluție pe termen lung pentru organizarea unui spațiu virtual de învățare pentru profesori și elevi, la nivelul unității de învățământ, centralizat.
Cei patruzeci de participanți la sesiunea de instruire au beneficiat de informații legate de achiziționare domeniu și accesare www.clasaviitorului.ro pentru activare licențe, aplicațiile GSuite for Education și Office 365 A1, sincronizarea GSuite cu SIIIR, aplicația ADMA (pentru crearea automată a conturilor pentru profesori și elevi), activarea conturilor în GSuite.
Unitățile școlare din județul Tulcea care implementează pachetul de aplicații Google pentru educație vor beneficia de asistență și consultanță prin expertul local elearning în cadrul proiectului CRED, Ivan Alexandra Mara.
Abilitarea cadrelor didactice din aceste instituții de învățământ privind utilizarea aplicațiilor GSuite va fi realizată de către echipa Casa Corpului Didactic Tulcea, sub coordonarea directorului Gabriela Nichifor.
Mulțumim pentru sprijin echipei Edu Apps https://www.eduapps.ro/, partener Google pentru educație și formare profesională continuă în educație, alături de care CREDem și noi în tehnologie și inovație în educație.