Echipa Casei Corpului Didactic Tulcea a participat la activitățile din cadrul Festivalulului Ivan Patzaichin – Rowmania, ediția 2023, un eveniment desfășurat la Tulcea, între 8 și 12 septembrie 2023, pe faleza ce poartă numele marelui sportiv, realizat prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, la propunerea Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23:

– Inaugurarea Ansamblului Memorial în onoarea lui Ivan Patzaichin, construit prin efortul colaborativ a cinci artiști, un reper arhitectural și artistic al orașului Tulcea.
– Călăuzele Deltei – program educațional pentru copiii din Tulcea și Delta Dunării, organizat în locația Lac Ciuperca, incluzând un concurs de cultură generală pe tema biodiversității și o probă de vâslit ștafetă, cu participarea a patru echipaje de copii din localitățile Mila 23, Sfântu Gheorghe, Sulina și Tulcea.
– Conferința intitulată <”Delta oamenilor – de la “comunități” la “o comunitate”>, organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, cu participarea unor invitați speciali:
– László Borbély, Consilier de Stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României;
– Alexandra Bocșe, Consilier de Stat al Președintelui României la Departamentul Climă și Sustenabilitate;
– Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea;
– Ștefan Ilie, Primarul Municipiului Tulcea;
– Teodosie Gabriel Marinov, Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării;
– Teodor Frolu, Vicepreședinte Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23;

Moderator: Mihai Rădulescu, TVR1

În cadrul conferinței au fost prezentate și rezultatele consultării publice și posibile direcţii de construcţie comunitară, un răspuns la întrebarea <Își doresc locuitorii Deltei să treacă de la “comunităţi” la “o comunitate”?>, de către dr. Bogdan Voicu, sociolog, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române și drd. Dana Ţălnar Naghi, sociolog, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române.

La evenimentele organizate în cadrul Festivalului Ivan Patzaichin – ediția 2023, Casa Corpului Didactic Tulcea a fost reprezentată de Gabriela Nichifor, director al instituției și Carmen Bumbac, profesor metodist.