În data de 25 aprilie 2024, la Școala Gimnazială ”Panait Cerna” din localitatea Cerna, județul Tulcea, a avut loc atelierul dedicat celebrării Zilei Profesionale a Bibliotecarului. Activitatea organizată de Casa Corpului Didactic Tulcea a evidențiat importanța și contribuția esențială a bibliotecarilor în promovarea lecturii și a culturii în școli.

În cadrul activității, au fost susținute prezentări axate pe tematică, de către bibliotecarii școlari: Mocanu Oana Roxana de la Școala Gimnazială ”Panait Cerna” Cerna, Tăușean Felicia de la Școala Gimnazială Greci și Gherghișan Marcela-Angela de la Școala Gimnazială ”Dobre Vlădescu” Turcoaia.

Evenimentul a inclus și un spectacol oferit de elevii Școlii Gimnaziale ”Panait Cerna”. Programul artistic a cuprins un recital de poezii și cântece oferit de grupul ”Amicii”, o piesă de teatru și o reprezentație de dans pusă în scenă de grupul ”Altona”. În plus, invitatul special, poetul Constantin Stamate, a încântat audiența cu lucrările sale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul conducerii unității de învățământ, sub coordonarea doamnei director, prof. Rodica Vancea. Casa Corpului Didactic Tulcea a fost reprezentată de Cherciu Cristina-Sinduța, profesor metodist cu atribuții delegate de bibliotecar.