Activitate metodică – Modalităţi de atragere a copiilor spre lectură prin poveștile copilăriei – ”Căsuța din oală”

Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.14 Tulcea, activitatea metodică a responsabililor CDI și a bibliotecarilor școlari cu tema, Modalităţi de atragere a copiilor spre lectură prin poveștile copilăriei – ”Căsuța din oală”.
Activitatea a fost un prim pas spre oferirea de răspunsuri la întrebări de genul: Cum pot eu, bibliotecar, să-i ajut pe cei care au nevoie de sprijin? Cum poate bibliotecarul școlar să contribuie la înțelegerea elevilor cu nevoi special?
Elevii Școlii Gimnaziale Speciale nr. 14 au oferit un emoționant exemplu de interacțiune și colaborare între specialiștii școlii, conducere și bibliotecarul Felicia Mitu, direct implicată în desfășurarea activității. Dramatizarea poveștii ”Căsuța din oală” a arătat importanța oferirii încrederii și afecțiunii pentru a obține rezultate remarcabile cu acești copii.
Directorul școlii, prof. Carmen Bumbac, a subliniat că provocarea pe care incluziunea o reprezintă pentru şcolile obişnuite poate fi depășită prin educaţie, resurse didactice adecvate, sprijin şi nu în ultimul rând prin acceptarea incluziunii ca un drept moral şi social ce nu poate fi negat nimănui.
Coordonator activitate – Doina Sbârnea, bibliotecar în cadrul compartimentului Bibliotecă/, C.C.D. Tulcea.