Activitatea de formare cu tema ”Acces echitabil la informație, o șansă pentru dezvoltare durabilă”, desfășurat în data de 13 august 2020, pe platforma Google Meet, a reunit 156 de profesori în mediul online. Seminarul a fost susținut de doamna Raluca Petre, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța. Prin conținuturile abordate, participanții au avut oportunitatea să își completeze cunoștințele/abilitățile privind accesul la informație, opinia informată, argumentarea, gândirea critică, funcțiile mass-media în viața elevilor, identificarea informațiilor de calitate pe platformele de comunicare, folosirea rațională a informațiilor pentru dezvoltare durabilă. Subiecte de interes pentru cei prezenți au fost cele legate idei preconcepute și stereotipuri, discriminare, teoriile conspirației.
Seminarul interactiv a fost organizat de dezvoltare profesională a cadrelor didactice a fost organizat în cadrul proiectului ”ACCesibilizarea ofertei de EDucație și formare pentru comunități școlare defavorizate din județul Tulcea, prin utilizarea resurselor educaționale deschise – ACCED” POCU/74/6/18/106346, în care Casa Corpului Didactic Tulcea are calitatea de Partener.
Casa Corpului Didactic Tulcea va continua activitățile de formare în colaborare cu specialiști din mediul universitar, contribuind astfel la dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.