Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania 2022, un eveniment organizat la Tulcea, în memoria marelui sportiv român, în perioada 5-10 septembrie. Festivalul a avut în agendă: concerte, spectacol cu drone și lumini, caravana ”Apele Unite ale României – vâslit lent în Delta Dunării, de la Tulcea la Mila 23”, program educațional pentru copii – ”Călăuzele Deltei”, concurs de vâslit și îndemânare, parada canotcilor construite de copiii din Deltă, conferința națională intitulată ”Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării”.
Evenimentele derulate au vizat protejarea naturii, a patrimoniului hidrografic și a biodiversității, educarea copiilor și adulților cu privire la valoarea capitalului natural și cultural, promovarea principiilor sustenabilității și a turismului responsabil, demonstrarea beneficiilor mișcării în aer liber și a sporturilor pe apă, încurajarea comunităților să își valorifice atuurile și multiculturalitatea.
La activitățile desfășurate, Casa Corpului Didactic Tulcea a fost reprezentată de doamna Gabriela Nichifor în calitate de director și doamnele Cristina-Sinduța Cherciu și Ileana Gălățescu, în calitate de profesori metodiști angajați ai instituției.
Festivalul a fost organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.