În perioada 24 mai – 6 iunie 2024, Casa Corpului Didactic Tulcea va furniza programul de formare ”Dezvoltarea competențelor profesorilor de limba și literatura română pentru susținerea participării elevilor la EN VIII”, avizat de Ministerul Educației, cu durata de 20 ore. Grupul țintă este format din cadre didactice care predau disciplina limba și literatura română la nivel gimnazial.
Conținutul programului de formare rezultă din datele cuprinse în raportul de cercetare realizat de Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, la solicitarea Ministerului Educației, cu privire la neparticiparea elevilor la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII – a. Cuprinde următoarele module: ”Strategii interactive și resurse digitale integrate în procesul de învățare ca demers de motivare a elevilor”, ”Elemente de didactică și curriculum la disciplina limba și literatura română – nivel gimnaziu”, ”Evaluarea competențelor elevilor ca rezultate ale învățării”, ”Predarea diferențiată – organizarea activităților de educație remedială”, ”Intervenții personalizate pentru susținerea participării elevilor aflați în situații de risc la EN VIII”. Echipa de formatori este alcătuită din: prof. Sorina Mangu – inspector școlar pentru limba și literatura română, prof. Vasilica Pavel, profesor Stela Dumitrache, prof. Florentina Condrat și consilier școlar Jenica Batiste.
Activitatea de formare va fi organizată pe platforma elearning https://ccdtl.reteauaedu.ro/, 10 ore sincron (webinarii), 10 ore asincron (teme şi aplicaţii offline).
Responsabil organizare program de formare: profesor metodist Cherciu Cristina-Sinduța