În perioada 10 mai – 20 iunie 2024, Casa Corpului Didactic Tulcea furnizează programul de formare ”Abilitare curriculară pentru educație timpurie”, acreditat de Ministerul Educației în baza OME nr. 4059/21.04.2023, având durata de 80 de ore și 27 credite profesionale transferabile. Grupul țintă este format din 20 de educatori-puericultori, încadrați la Creșa Sibell Tulcea și alte cadre didactice din învățământul preuniversitar din județul Tulcea. Cursul se desfășoară în format blended learning, respectiv 42 de ore față în față și 38 ore online asincron pe platforma elearning https://ccdtl.reteauaedu.ro/.

Programul de formare include cinci module tematice: ”Educație timpurie – necesitate și actualitate”, ”Dezvoltare timpurie; educație și îngrijire timpurie”, ”Educație timpurie incluzivă”, ”Proiectarea activităților de educație timpurie pe domenii de dezvoltare” și ” Evaluarea progresului copilului la vârste timpurii”.

Cursul este susținut de formatori selectați în Corpul national de formatori în domeniul educației timpurii: profesor învățământ preșcolar Sava Lucia, profesor învățământ preșcolar Cernencu Marcela, profesor învățământ preșcolar Nichitov Cornelia, profesor învățământ preșcolar Nichitov Paula.

Responsabil program de formare: profesor metodist Cherciu Cristina-Sinduța