Ziua Internaţională a Scriitorilor

Ziua Internaţională a Scriitorilor a fost marcată de Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea printr-o întâlnire – eveniment organizată în data de 3 martie 2017, în sala de festivităţi, unde elevi și profesori – scriitori au prezentat fragmente din propriile creații.
După momentul de mare sesnsibilitate generat de versurile citite din manuscrisul „Miriști” de doamna profesoară Olimpia Popa, domnul Nicolae Ariton, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Tulcea, a purtat asistența printre „misterele” orașului Tulcea. A intrat apoi într-un dialog viu cu elevii curioși să afle cum se scrie o carte și a oferit organizatorilor mai multe exemplare din volumul „Tulcea – ghid nostalgic”.
Elevele Balcan Ștefania și Vasiliu Larisa au recitat propriile creații publicate în revista școlii ”Decarii”, sub coordonarea doamnei profesoare Samoilă Veronica.
Evenimentul a fost coordonat de doamnele profesoare pentru învățământul primar, Valentina Conachi și Veronica Samoilă, împreună cu bibliotecar Elena Palaghioi.
Inițiatoarea activității este doamna profesoară Valentina Radu. Mesaje de mulțumire pentru cei prezenți au fost exprimate atât de președintele consiliului elevilor – Farmason Eleni, cât și de directorul unității școlare, Nela Mitrea.