Voluntari prin Tulcea veche

Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat joi, 23 martie 2017, la Casa Avramide, în „Salonul de Primiri”, activitatea „Voluntari prin Tulcea veche”. Evenimentul a fost o îmbinare de voluntariat, artă, muzică, film și istorie.
Activitatea a fost deschisă de către directorul Casei Corpului Didactic Tulcea, Gabriela Nichifor, care a subliniat importanța voluntariatului în procesul de educație a elevilor și în modelarea personalității acestora de către profesori.
Elevii Asociaţiei de promovare a culturii muzicale YOUNG, coordonați de doamna profesoară Claudia Raicu, au susținut un concert care a creat o atmosferă caldă și prietenoasă.
Doamna profesoară Viorica Petre a prezentat un exemplu de bună practică din domeniul voluntariatului, ilustrat în imagini și filme video. Unul din cele mai interesante momente ale serii a fost proiecția filmului de scurt metraj intitulat „Casa Avramide”, realizat voluntar de elevii Cercului de jurnalism/ziaristică a Palatului Copiilor Tulcea. Echipa acestui cerc a încântat auditoriul cu succesiunea de cadre, filmate cu sensibilitate și profesionalism, surprinzând un moment din istoria locală, cea a familiei Avramide. Pentru a completa acest adevărat tablou de familie tulceană, profesorul Nicolae Ariton a realizat o prezentare succintă a destinului membrilor familiei Avramide, care au construit această casă, transformată într-un veritabil centru cultural de către inimoasa echipă a I.C.E.M. Tulcea și neobositul istoric Paul Tocanie.
Acțiunea desfășurată, o armonie de informații utile privind activitatea de voluntariat și momente de relaxare artistică, s-a bucurat de o participare numeroasă din partea cadrelor didactice și elevilor din școlile din municipiu, dar și din județ.