Membrii echipei C.C.D. Tulcea, invitati in emisiunea ”Ne place scoala! STOP abandon!” difuzata de Neptun TV

Joi, 5 martie 2015, profesorii metodiști Marinela Peiciu și Nicolae Ariton au participat la emisiunea ”Ne place școala! STOP abandon!” realizată de Neptun TV, care a avut ca temă de dezbatere abandonul școlar și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii.
Cei doi profesori metodiști sunt implicați în activitățile proiectului POSDRU ”Acces pentru Copii și Tineri la a Învăța pentru Viață – ACTIV”, beneficiar fiind Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.
Profesorul metodist Nicolae Ariton, în calitate de expert educațional coordonează activitățile educaționale derulate de cadrele didactice în programul A Doua Șansă.
În luna august 2014, 60 de cadre didactice din școlile județului Tulcea au absolvit programul de formare „Abilitarea curriculară a cadrelor didactice privind programul A Doua Șansă și prevenirea abandonului școlar” furnizat de Casa Corpului Didactic Tulcea. Cursul a urmărit abilitarea profesorilor privind implementarea și dezvoltarea programelor de tip ADȘ, educația remedială, învățarea asistată, prevenirea abandonului școlar.
Prin poziția sa de expert informare și publicitate, profesorul metodist Marinela Peiciu promovează activitățile și rezultatelor proiectului ACTIV.
În prezent, în cadrul proiectului se desfășoară o campanie de conștientizare privind prevenirea și reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Emisiunile ”Ne place școala! STOP abandon!” ilustrează activitățile desfășurate și poveștile de viață ale beneficiarilor proiectului. Sunt difuzate în fiecare joi, de la ora 18,30 pe postul Neptun TV.