Masă rotundă în cadrul Campaniei naţionale media ”CUNOAȘTE, NU DISCRIMINA!”

Miercuri, 27 martie a.c., a fost lansată la nivel național, Campania “CUNOAȘTE, NU DISCRIMINA!”, campanie ce are ca scop informarea și sensibilizarea populației generale cu privire la aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului și dependenței de droguri,în vederea diminuării stigmatizării și marginalizării sociale a consumatorilor de droguri.
Cu această ocazie, la nivelul CPECA Tulcea, a fost organizată, masa rotundă cu specialiști în domeniul medical și social, aceasta constituind prima activitate prevăzută în calendarul campaniei naționale cu componentă media, eveniment la care au participat 10 reprezentanți ai instituțiilor partenere (Spitalul Județean de Urgență Tulcea, Direcția de Sănătate Publică Tulcea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Tulcea, Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea, Episcopia Tulcii, Centrul de Sănătate Mintală Tulcea). Au fost prezentate de către Șeful CRPECA Constanța, as. soc din cadrul CPECA Constanța și reprezentanții CPECA Tulcea, informații referitoare la scopul, obiectivele și principiile campaniei, precum și la rezultatele cercetării sociale tip focus grup realizate în anul 2016, care au stat la baza fundamentării campaniei, acestea fiind urmate de discuții tehnice cu specialiștii, pe baza studiului prezentat și distribuirea și diseminarea materialelor campaniei (informative și promoționale).
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Casei Corpului Didactic Tulcea, care a asigurat locația și logistica necesară, precum și a voluntarilor CPECA Tulcea.