Lansare de carte la Biblioteca Comunală ”Dumitru Cerna”

Duminică, 19 noiembrie 2017, în cadrul Bibliotecii Comunale ”Dumitru Cerna” și Școlii Gimnaziale ”Panait Cerna” – filială C.C.D. Tulcea, a avut loc lansarea cărții ”Meglenoromânii – Studiu istoric”, autor Theodor Minda, eveniment organizat de doamnele Dumitra Petrică și Nicoleta Țopan.
Prezentarea vieții autorului cărții a fost realizată de domnul conferențiar dr. Gica Alexandru. Volumul include teorii despre originile megleniților, valoarea fiind evidențiată de faptul că este scrisă de un meglen, cu emoția și conștiința apartenenței la comunitate. În alocuțiunile invitaților a fost subliniată importanța păstrării și utilizării limbii în familiile meglene și implicarea în manifestări culturale care să reunească membrii comunității cât mai des.
La eveniment au participat profesorii școlilor din zona Cerna, membri ai comunității locale meglenite, persoane care l-au cunoscut pe autor pe când își desfășura cercetările referitoare la comunitatea meglenă în localitatea Cerna, membri ai Asociației ”Altona Cerna” și ai Ansamblului de dansuri tradiționale meglenoromâne „Altona”. Participanții au recitat poezii din creația autorului.
Prof. Lola Maria – responsabil filiala Școala Gimnazială ”Panait Cerna”, comuna Cerna
Prof. Șerban Laura Aurelia – profesor metodist Casa Corpului Didactic Tulcea