„Carte vs E-book” – dezbatere în cadrul activității metodice a bibliotecarilor și responsabililor CDI

Vineri, 15 mai 2015, Casa Corpului Didactic Tulcea a organizat în sala amfiteatru a Liceului Teoretic „Ion Creangă” activitatea metodică semestrială cu bibliotecarii școlari și responsabilii din Centrele de Documentare și Informare. Tema abordată a fost „Carte vs E-book”.
Întâlnirea a fost coordonată de bibliotecar Mioara Moratiu și Doina Sbârnea, responsabil bibliotecari la nivel județean. Materialele informative prezentate au pus în valoare atât cartea tipărită, cât și pe cea în format electronic, e-book, ca sursă de informare și învățare pentru elevi și adulți. Dnul. Nicolae Ariton , profesor metodist la C.C.D. Tulcea, a făcut o prezentare succintă a unui e-book, punând accent pe ideea că acesta poate fi o modalitate alternativă pentru stimularea interesului elevilor pentru lectură.
Într-o dezbatere interesantă, bibliotecarii școlari și elevii invitați din clasele a XI-a și a XII-a și-au exprimat opinia, pro și contra, față de utilizarea cărții în format electronic și/sau în format tipărit, au supus atenției motivația școlarilor pentru lectură, au prezentat exemple de bune practici, experiențe profesionale trăite în spațiul din școală destinat bibliotecii sau centrului de documentare și informare.

Agenda întâlnirii s-a încheiat cu un moment muzical susținut la chitară și voce de elevii clasei a XII-a din cadrul liceului.
Responsabili activitate: prof. Nicolae Ariton și bibliotecar Doina Sbârnea