Atelier de scriere proiecte ”ParteneriatE+”, educație școlară, la Tulcea

În perioada 2-4 februarie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Tulcea a găzduit atelierul de scriere proiecte de parteneriat strategic (Acțiunea Cheie 2/KA2), în domeniul educației școlare, prin programul Erasmus+. Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru organizaţiile/ instituțiile eligibile și a fost susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+.
Grupa de formabili a fost constituită din directori, responsabili cu proiectele europene din școli, cadre didactice interesate de problematică, care au aplicat și au fost admiși la selecția organizată de către ANPCDEFP cu ocazia organizării acestui eveniment de formare gratuit în județul Tulcea.
Atelierul desfășurat pe perioada a 3 zile a vizat următoarele tematici: Identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă; Arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect; Obiectivele unui proiect Erasmus+; Activitățile unui proiect Erasmus+; Rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+; Activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+; Produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+; Evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+; Aspecte de management al proiectului.
Formabilii au avut oportunitatea de a dobândi cunoștințe aprofundate despre programul Erasmus+ și despre Acțiunea cheie 2 – parteneriate strategice pentru inovare și schimb de bune practici și a domeniului Educație Şcolară, precum și de a-și dezvolta capacitatea de a completa corect și complet formularul de candidatură pentru proiecte de parteneriat strategic Erasmus+. Totodată, atelierul a stimulat motivația participanților de a depune proiecte de parteneriat strategic Erasmus+.