Atelier de scriere de proiecte ”MobilitatE+” organizat la Tulcea

În perioada 23-25 noiembrie 2018 a avut loc Atelierul de scriere proiecte de mobilitate (Acțiunea Cheie 1/KA1), în domeniul educației școlare, organizat de de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și găzduit de Casa Corpului Didactic Tulcea.
Cursul de formare a reunit un număr de 18 participanți, reprezentanți din 16 instituții de învățământ din județul Tulcea, recrutați în urma unei selecții organizate de ANPCDEFP.
Scopul cursului a fost să dezvolte participanților competențe de proiectare și planificare a unui proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+, în domeniul educației școlare.
Pe parcursul celor trei zile de fomare (6 ore de lucru efectiv/zi), cursanții s-au familiarizat cu specificul programului Erasmus+ și al proiectelor de mobilitate, au cunoscut oportunitățile programului pentru a face legătura cu nevoile organizației/instituției lor, au formulat obiective, activități și rezultate ale proiectului pentru a înțelege modul în care acestea se corelează pentru a crea impact, au asimilat informații relevante pentru completarea rubricilor din formularul de candidatură.
Activitățile de învățare-dezvoltare de competențe au fost armonizate de către formatori cu activități în context nonformal, de energizare și învățare prin cooperare. Cursul a fost apreciat de către participanți ca fiind unul atractiv, util și relevant pentru procesul de scriere și implementare a unor proiecte de mobilitate în cadrul programului Erasmus+.
Cursul a fost susținut de Megdonia Păunescu și Roxana Turcu, membri în Rețeaua Națională de Formatori a ANPCEDFP.
Responsabili de curs la nivel local:
Marinela Peiciu, inspector școlar I.S.J. Tulcea
Gabriela Nichifor, director C.C.D. Tulcea