Activitati desfasurate in cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+

În cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ ”Hands-on Development Strategies in a Content-Centered Context for Young and Adult Learners with Poor Basic Skills in Literacy and Numeracy” Casa Corpului Didactic Tulcea, Școala Gimnazială Specială Nr. 14 și After School ”Club ECO” au organizat două activități educative la care au participat și cei 10 profesori reprezentanți ai țărilor partenere Ungaria, Spania, Lituania și Turcia.
Elevii cu cerințe educaționale speciale și profesorii de la Școala Gimnazială Specială Nr.14 au desfășurat o activitate interdisciplinară în care noțiunile de alfabetizare și numerație s-au îmbinat cu abilitățile practice, desenul și muzica. Motivația pentru învățare manifestată de elevi și dăruirea profesorilor i-a impresionat pe participanții veniți din statele europene.
Atelierul de dezvoltare personală susținut de reprezentanții After School ”Club ECO” a facilitat exersarea unor tehnici de învățare nonformală ca modalitate de integrare a grupurilor vulnerabile în mediul școlar.
Cele două evenimente s-au înscris în agenda reuniunii transnaționale organizată la Tulcea de către Casa Corpului Didactic, în calitate de partener.