Activitatea metodică a responsabililor CDI și a bibliotecarilor școlari, Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea

Marți, 23 aprilie 2019, Casa Corpului Didactic Tulcea, a organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea, activitatea metodică a responsabililor CDI și a bibliotecarilor școlari cu tema, ”Lectura în epoca dependenței de tehnologie”. Activitatea a avut ca reper ”Ziua internațională a bibliotecarilor” și fost dedicată bibliotecarilor, cărților și drepturilor de autor.
Subiectul dezbătut în cadrul întâlnirii a fost relația omului cu cărțile și cu noile tehnologii, argumentele pro și contra lecturii pe suport tradițional sau digital și beneficiile utilizării concomitente a celor două modalități de documentare. Cărțile rămân, în opinia participanților, personaje principale ale universului nostru cultural, continuând să modeleze caractere și să-și manifeste eficiența și în zilele noastre, când elevii se dezlipesc tot mai greu de calculator.
Activitatea s-a finalizat cu un moment artistic al unor mici actori din clasele a II-a și a III-a care au întruchipat cu talent dramatizarea modernă a basmului ”Capra cu trei iezi”.
La activitate au participat bibliotecari școlari, responsabili CDI și coordonatorul biblioteci școlare/CDI, Doina Sbarnea.