Activitate metodică cu responsabilii CDI și bibliotecarii școlari – Școala Gimnazială Cataloi

Vineri, 30 martie 2018, Casa Corpului Didactic a organizat în cadrul Centrului de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale Frecăței, structură Cataloi, activitatea metodică a responsabililor CDI și bibliotecarilor școlari cu tema “Rolul lecturii în dezvoltarea personală – Centrul de Documentare și Informare – laborator de învățătură.” Activitatea a avut scopul de a accentua beneficiile pe care lectura le insuflă adolescentului: îmbogățește vocabularul, lărgește orizonturile, îmbogățește cultura generală, dezvoltă gândirea critică etc.
Coordonată de prof. Stela Dumitrache, responsabil CDI, activitatea s-a desfășurat sub forma unei secvențe de lecție în cadrul cercului de lectură. Elevii și-au manifestat abilitățile de lectură, de interpretare și selectare a unor texte literare, de alegerea cărților potrivite și obținerea eficienței maxime în urma citirii unei cărți.
Activitatea a fost completată de susținerea unor referate de către directorul unității de învățământ Adriana Mititelu și profesorii Gica Negrișan și Gabriela Suliman.
Coordonator biblioteci școlare/CDI, Doina Sbarnea.